Vidste du, at
48% af dem der starter i nyt job,
har oplevet ikke at føle sig velkommen
eller blive taget godt imod?

Nøgletallene for onboarding du skal kende

Forskning viser, at medarbejdere, der gennemgår et struktureret og veletableret onboardingprogram, har 69% større sandsynlighed for at blive i virksomheden i op til 3 år.

69%

Ansættelser er omkostningstunge

Det er omkostningstungt at ansætte og integrere en ny medarbejder i en virksomhed. Det er derfor vigtigt, at der designes en proces, der gør alt for at forberede nye medarbejdere til deres nye funktion, og samtidig integrerer dem i virksomhedens unikke kultur.

Onboarding er afgørende

Kort fortalt handler onboarding om at modtage nye medarbejdere, inkludere dem i virksomhedens kultur og sociale relationer samt at støtte dem i at skabe de ønskede resultater. Alt sammen på en måde så medarbejderne føler så meget arbejdsglæde, at de bliver i virksomheden i en længere periode. Det er uden tvivl det største og vigtigste læringsforløb for en virksomhed. Men det er også det sværeste. Onboarding er stadig en meget umoden disciplin for mange virksomheder, så udviklingspotentialet er enormt.

Undgå dårlig onboarding

Lav fremragende onboarding

emma2

Mød Emma

Vores i Blendit Learning
Man kan nemt komme til at undervurdere vigtigheden af et godt onboardingprogram. Hvis man ikke har styr på sin onboarding, skal virksomheden virkelig slå ud på andre parametre, hvis ikke de ønsker at medarbejderne skal skifte job indenfor kort tid .

Hvad er forretningsværdien ved
fremragende onboarding?

Et fremragende onboardingprogram tilfører stor værdi til forretningen – der kan måles direkte på bundlinjen. Det gode spørgsmål er så Hvordan illustrerer jeg business casen ved fremragende onboarding?  Se Christian gennemgå, hvorfor det er en økonomisk god forretning at lave fremragende onboarding. Download artiklen for at blive klogere på, hvordan du får medarbejdere der performer hurtigere, højere og længere.

Hvordan kan fremragende onboarding blive en win-win?

Et fremragende onboardingprogram er værdifuldt for både forretningen og dine nye kollegaer. Effekten ved vellykket onboarding er, at

  • medarbejderne bliver hurtigere produktive – de oplever hurtigt, at de gør en forskel
  • de når et højere produktivitetsniveau – de oplever at de lykkes endnu bedre
  • de opnår en høj tilknytning til virksomheden – de oplever at være en del af virksomhedens kultur

 

Det gode spørgsmål er så
Hvad er kernen i fremragende onboarding?

Download artiklen, så du kan mestre at onboarde og udvikle værdifulde medarbejdere.

Så hvad kræver det,
når der onboardes nye medarbejdere?

Vi har samlet 10 bud, som vi mener kan gøre onboardingprocessen mere overskuelig, bla bla 

HJÆLP MALENE

1.
Preboarding skaber følelsen af inklusion før start
Preboarding forbereder den nye medarbejder, mens vedkommende er mest motiveret. Fastsæt preboarding aktiviteter der kan vedligeholde motivationen fra kontrakten er underskrevet til første arbejdsdag. Det kan accelerere forståelsen for organisationens unikke sprog og kan imødekomme praktiske spørgsmål vedr. den nye medarbejders opstart.
2.
Struktureret onboardingforløb
Fastsæt et struktureret onboardingforløb. Struktur, faste rammer og klare forventninger til den nye medarbejder øger vedkommendes selveffektivitet og produktivitet i onboardingforløbet.
3.
Intern kommunikation er afgørende!
Lad alle i afdelingen/teamet vide, at den nye medarbejder starter og investér tid til at alle får mulighed for at hilse på vedkommende.
4.
Intern kommunikation er afgørende!
Lad alle i afdelingen/teamet vide, at den nye medarbejder starter og investér tid til at alle får mulighed for at hilse på vedkommende.

Download artiklen, og få adgang til de sidste bud.
Tidligere
Næste

Vi har nu skabt rammerne for dig, nu er det op til dig at løfte din onboarding til et højere niveau.

 

Vil du høre mere?

profil billede af Christian

Christian Sørensen

Kommerciel ansvarlig, Blendit Learning

Vil du vide mere om onboarding?

Udfyld kontaktformularen, hvis du gerne vil vide mere om hvordan du laver fremragende onboarding og vi sender dig artiklen snarest muligt.

onboarding-illustration-v02

Kilder

Links

Links

Links

Links

Links

Links

Links

Links